Met een open blik 2021 in!

Het is vrijdag. Weekend! Wie kent dat gevoel niet? Of niet meer misschien....

Een week heeft een ritme. Op maandag dít, dinsdag dát, woensdag is voor mij "maatjes-dag", donderdag zus of zo en dan is het weer vrijdag! Dat prettige gevoel van nog even een "sprintje trekken", losse eindjes afmaken en dan vanavond helemaal niets meer hoeven. Benen op de bank, iets makkelijks te eten, beetje zappen, filmpje kijken misschien?

Het kan je niet zijn ontgaan; er wordt over niets anders gesproken dan over C.... (en op een vette 2e plaats het gedoe rond Trump). Logisch hoor.
Iedereen vindt wat, is vóór of juist tegen. Woorden als vrijheidsberoving versus gezond verstand passeren in soorten en maten. De ene roept en vindt nog harder wat dan de ander. We worden "beperkt", willen terug naar "normaal" en ondertussen gaat de week voort en is het toch weer ineens weekend.

Een aantal jaar geleden besluit ik "aan mezelf te gaan werken". Ik blijf bij herhaling tegen een aantal zaken aanlopen. Geef daar heimelijk een ander, het systeem of de wereld de "schuld" van. Maar ik weet wel beter. Dus ik beland in het jaarprogramma van "In 365 dagen succesvol". Ik word aan alle kanten gespiegeld, gemangeld en gestimuleerd. Onvergetelijk en van onschatbare waarde!

Een vast onderdeel van dit programma is het kiezen van een "jaarthema". Waar mag dit jaar voor jou over gaan? Als je daar niet eerder bij stil hebt gestaan, is het nodig daar wat tijd voor te nemen. Maar: het werkt! In stilte, met je hoofd "uit", doodgewoon aan jezelf de vraag stellen: Waar mag dit jaar over gaan? Wat is de kapstok waarop ik steeds kan terugvallen? Om te checken of het nog klopt. Mediteren kan je daarbij helpen. Maar een wandeling in de frisse lucht werkt net zo goed.

Met de wasmachine die ondertussen staat te centrifugeren, de onrust en onzekerheid in de wereld, banen op de tocht, oudere ouders in verzorgingshuizen vol met C, de kunst, cultuur en evenementenbranche op z'n gat wordt het toch weer vrijdagmiddag. Weekend! 

Ik wens je een fijne Vri-mi-borrel! En, o ja, mijn jaarthema?
Met een open blik 2021 in! En daar past dit mozaïek bij :-).

Laat je me horen, wat jouw jaarthema is?